torsdag den 1. juli 2010

1. skridt mod rigdom

Det første og måske vigtigste skridt på din vej mod rigdom er følgende regel, som du er nødt til at overholde, hvis du er seriøs omkring det at blive velstående:

Brug altid mindre end du tjener og invester forskellen!

Den bedste definition, som jeg har hørt, omkring rigdom er, at du kan måle den på, hvor lang tid du kan leve af din formue uden at skulle arbejde!

Dvs. blot fordi du har en høj indkomst, er du ikke nødvendigvis rig, med mindre du sparer op af din løn. Eller sagt på en anden måde:

Det er ikke hvor meget du tjener, men hvor meget du sparer op!

Når du laver en opsparing begynder du nemlig at ændre på noget meget grundlæggende, nemlig at få pengene til at arbejde for dig og ikke omvendt, som jo ellers praktiseres af langt den største del af verdens befolkning.

Når du til sidst har penge nok, som står og arbejder for dig, så behøver du ikke selv at arbejde, med mindre du vælger det frivilligt, og dette er hele sagens kerne. Men det kommer ikke af sig selv - du er nødt til at starte med at lægge penge til side, også selvom det måske ikke er så store beløb i starten.

Er du seriøs, skal du som MINIUM lægge 10% af din indkomst til side FØR skat. Dvs. 10% af din bruttoindkomst.

Fortvivl ikke hvis du ikke umiddelbart kan lægge så meget til side. Start med det du kan, og sæt beløbet op, når du har mulighed for det. Men reglen er klar - du er nødt til at lægge penge til side, og jo før du starter, desto hurtigere når du dit mål. Mere om dette i næste indlæg. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar